Recreational Diving Society vzw, Karel Cartonstraat 27, 8200 Brugge
+32 476 20 09 73
info@recreationaldiving.be             nr. KBO 0878.281.847

Duikuitstappen

Created with Sketch.

Onze duikkalender wordt jaarlijks gevuld met diverse duikuitstappen gaande van avondduiken tijdens de week, duikendagen met twee of drie duiken tot duikweekends. Hieronder wat meer informatie. Alle geplande uitstappen zijn te vinden op onze kalender

Avondduiken

Tijdens het duikseizoen organiseren we geregeld een avondduik tijdens de week in diverse duikstekken vlakbij: de vijver van Koude Keuken in Brugge, provinciedomein De Gavers in Harelbeke, Forme IV Duinkerke, Lac van Loppem, Put van Ekeren, …

Ideaal om na een lange dag op het werk eventjes tot rust te komen!

Duiken in België

In eigen land zijn er weinig duikplaatsen die nog geheimen voor ons hebben. Op regelmatige basis verkennen we de steengroeves van Wallonië (La Gombe, Traigneaux, Floreffe, Sprimont…), Provinciedomein De Gavers, Barrage de l’eau d’Heure, de Put van Ekeren, het Zilvermeer te Mol.

Een dagje duiken wordt doorgaans afgesloten met een hapje in een lokaal restaurantje of met een gezellige drink.

Duiken in Zeeland

Met het Grevelingenmeer en de Oosterschelde net over de grens is de roep van het Zilte Zeeuwse sop ook voor ons onweerstaanbaar. Nog meer dan naar de Belgische duikstekken staat een daguitstap naar Zeeland stevig op onze goed gevulde duikkalender. 

We organiseren duiken in functie van het seizoen om te proberen net dat speciale dier te spotten onder water zoals de snotolf in april en de sepia’s in mei… Bijna wekelijks trekken we er op uit!

Er worden Zeeland-uitstappen georganiseerd voor zowel de beginnende duikers als de ervaren duikers die wat meer stroming aankunnen.

Indoor duiken

Duiken in relatief warm water én met excellente zichtbaarheid… perfect voor de opleidingsduiken of om tijdens de wintermaanden onze vaardigheden op peil te houden.

Op de kalender staan duiken in de Transfo Duiktank in Zwevegem, de jaarlijkse duikuitstap naar Nemo33 te Ukkel en de zoetwatervissen van Todi in Beringen.

Duikweekends

Van mei tot september is de lokroep van het duiken zo sterk dat we doorgaans meerdere duikweekends organiseren. We logeren vlakbij de gekozen duikstekken en maken in één weekend tot 8 duiken. Traditiegetrouw staat een lokaal restaurantje of een gezellige BBQ ook op het programma!

Mogelijke bestemmingen zijn uiteraard Zeeland, de Steengroeves nabij Luik of Henegouwen maar ook Normandië (FR), Cornwall (UK) of de Maasplassen (NL) staan op het programma.