Recreational Diving Society vzw, Karel Cartonstraat 27, 8200 Brugge
+32 476 20 09 73
info@recreationaldiving.be             nr. KBO 0878.281.847

Duikreizen

Created with Sketch.

Ieder jaar worden binnen de RDS duikreizen georganiseerd voor de leden en in onderling overleg.
Volgende landen stonden onder andere reeds op het programma: Egypte, Oman, Saudi-Arabië, Spanje, Bonaire, Malediven, Bahama’s, Panama, Indonesië & Komodo…
Ook kortere trips naar Zuid-Frankrijk, Bretagne, Normandië en Verenigd Koninkrijk vinden regelmatig plaats.

Je kunt dus bij de RDS tips krijgen over duikavonturen waar ook ter wereld.
Nergens is meer rechtstreekse duikinformatie te vinden dan via onze duikclub!

Staan op het programma voor 2024...

BOHOL is een uniek eiland met prachtige landschappen! Het eiland dat is gelegen ten zuidoosten van Cebu Island biedt een grote verscheidenheid aan duik, snorkel en landexcursies, dé perfecte duikvakantie bestemming voor vele reizigers.

Voor macro liefhebbers is dit sowieso de place to be. Je vindt hier veel kleine mooie dieren zoals naaktslakken in allerlei kleuren en maten, krabben, garnalen, pigmy seahorses, madarinfishes, gobies en de beroemde blue ringed octopus. Ook scholen tonijn of makreel, schildpadden en napoleons komen hier veel voor en als je geluk hebt zelfs een walvishaai! Er zijn kleurrijke en uitbundige koraaltuinen, maar ook drop-offs en grotten. Als je geluk hebt word je zelf verwelkomt door dolfijnen.

Op Bohol Island kun je aan land genieten van de beroemde en schilderachtige Chocolate Hills, de ‘s werelds kleinste en sprookjesachtige Tarsier aapjes die zo groot zijn als een vuist, prachtige watervallen en grottenstelsels, maar ook hagelwitte zandstranden, eindeloze rijstvelden en drijvende restaurants.

INFO

  • duikreis van 2 maart tot en met 16 maart
  • richtprijs: 2500 euro
  • vluchten Amsterdam – Cebu inbegrepen
  • 5 duikdagen in Malapascua (Voshaaien!)
  • 4 duikdagen + 1 dagexcursie op Pangloa (Bohol) 
  • 2×10 duiken inbegrepen

Deze duikreis is VOLZET!

Filipijnen: Malapascua en Bohol

MALAPASCUA is een prachtig tropisch eiland en een topbestemming als duik eiland. Je vindt er lekkere restaurantjes en mooie witte stranden.

Maar het beste van het eiland vind je misschien wel onderwater. Je vindt er namelijk een cleaning station voor vossenhaaien., waar ze ’s morgens vroeg vanuit de diepte zich laten cleanen door de poetsvissen.

Behalve duiken met de vossenhaaien is er een kleine kans op manta’s, er zijn verpleegster-, witpunt- en bamboehaaien, groepen inktvis, tonijnen en baarsen. Ook macroleven is er volop aanwezig. Denk aan zeepaardjes, hengelaarsvissen en bijzondere naaktslakken. Bij zonsondergang kun je een bijzondere duik maken waarbij je de paringsdans van de schuwe mandarijnvisjes kunt zien.

 

 

Duikreis UK Isle of Portland

Tijdens de zomer van 2024 (augustus) trekken we het Kanaal over en gaan we als vanouds duiken langs de Zuid-Engelse kust nabij Portland. In de omgeving van Portland vind je naast een rijk en divers onderwaterleven ook heel wat mooie wrakken (waaronder de M2 duikboot). Als het het getij of de weersomstandigheden tegen zitten dan kan er altijd gedoken worden in de bescherming van de haven.

Meer info over de duiksites >>>

Orca Safari Noorwegen

In de winter van 2024 (rond nieuwjaar) trekken we richting Skjervoy in Noorwegen. In de fjorden in de buurt vormen zich elk jaar grote concentraties van haring. Deze trekken op hun beurt groepen orca’s en walvissen aan. Een winters spektakel om niet te missen!

Op het programma:

  • Meerdere whale watching trips (kans op groepen orca’s, bultrugwalvissen en vinvissen)
  • Snorkelen met orca’s (in droogpak)
  • Noorderlicht safari
  • Dogsledding in de met sneeuw bedekte valleien
Meer info volgt…