Recreational Diving Society vzw, Karel Cartonstraat 27, 8200 Brugge
+32 476 20 09 73
info@recreationaldiving.be             nr. KBO 0878.281.847

Duiken in De Gavers

Created with Sketch.

Een toffe duikstek vlakbij...

Onze club heeft een abonnement om te mogen duiken in het Provinciaal Recreatiedomein De Gavers te Harelbeke. Dit wil zeggen dat ieder lid van RDS toegang heeft tot deze duiklocatie. Er mag gedoken worden van 16 februari tot 30 november van zonsopgang tot zonsondergang.

Locatie:

Recreatiedomein De Gavers
Eikenstraat 131 (hoofdparking bij de molen)
Meersstraat (duikstek: rijden tot aan de slagboom)
8530 Harelbeke

Er zijn enkele te volgen procedures om te kunnen en mogen duiken, hier kort uitgelegd…

Badge voor de slagbomen

Op de Gavers is er een duikerzone met vlakbij parking voor de duikers ingericht.Om toegang te hebben tot deze duikerszone heb je een badge nodig om de slagbomen aan de Meersstraat en de poort bij de parking te openen.
RDS beschikt over vijf badges. Deze zijn te verkrijgen bij de leden van bestuur. Parkeren mag enkel op de daarvoor voorziene parkeerplaatsen.

>>> alle info ivm duiken in de Gavers

Opgelet: gezien de duikerszone enkel toegankelijk is voor aangesloten duikclubs dien je er op toe te zien dat bij het openen van de slagbomen én  het betreden van de duikerszone via de poort, er geen andere wagens meerijden of andere personen de duikerszone binnenkomen!

Reserveren en inloggen bij iedere duik

Het provinciedomein werkt met een reservatiesysteem voor wie wil komen duiken. Per tijdslot van 2uur kunnen slechts 10 duikers reserveren. Deze maatregel kwam er als corona-maatregel maar wordt verdergezet omdat zo ook overvolle parking vermeden worden. 

Opgelet: Elke duik wordt minimaal 24 uur op voorhand aangevraagd. Duiken in het weekend worden aangevraagd voor vrijdagmiddag 12 uur. Na goedkeuring krijg je een mail van De Gavers.

De link per dag om in te schrijven wordt telkens aan het begin van de maand door gemaild.

Daarnaast wordt er gewerkt met een app met een persoonlijke login voor iedere duiker: http://Duiker.adpro.be

Iedereen die wil duiken op de Gavers moet zich aanmelden op dit systeem. Ook wie dit vroeger reeds heeft gedaan moet dit opnieuw doen. 

Bij de start van iedere duik en na iedere duik moet je ook je duik starten en stoppen op deze app. 

>>> lees hier hoe je dit doet.

Indien je hier vragen over hebt kun je hiermee terecht bij Johan Stubbe.

Wie wil duiken in De Gavers wordt verondersteld de reglementen en de gemaakte afspraken met de Provincie te kennen en zich hier ten allen tijde aan te houden. Bij het niet naleven van de reglementen kan je de toegang tot de Gavers ontzegd worden door medewerkers van het Provinciedomein of door de bestuursleden van duikclub RDS.