Recreational Diving Society vzw, Karel Cartonstraat 27, 8200 Brugge
+32 476 20 09 73
info@recreationaldiving.be             nr. KBO 0878.281.847

Dive Specialties

Created with Sketch.

Haal NOG meer plezier uit het duiken!

In onze duikclub heb je de mogelijkheid om je te specialiseren in het type duiken die JIJ leuk vindt.

Dankzij de vele PADI-specialties kun je je duikervaring en kennis op korte tijd op het niveau brengen dat je toelaat om veilig en comfortabel te duiken waar en wanneer JIJ wilt om zo nog meer plezier uit je duiken te halen!

Wrakduiken

Wrakken bieden een fascinerende blik op het verleden, of deze nu met opzet tot zinken zijn gebracht om een kunstmatig rif voor duikers te vormen, of om andere redenen gezonken zijn. Schepen, vliegtuigen en zelfs auto’s zijn bijzonder interessant om te verkennen, en het wemelt er meestal van het zeeleven.

De PADI Wreck Diver Specialty-cursus is populair vanwege de aangeleerde technieken voor het wrakduiken: een wrak in kaart brengen, gebruik van een reel, techniek van vinslagen, navigeren op een wrak…

Nachtduiken

Alleen al de gedachte om ’s nachts onder het wateroppervlak te verdwijnen klinkt mysterieus maar ook aantrekkelijk. Alhoewel je misschien vele duiken hebt gemaakt bij een bepaalde duikstek, wacht je een totaal nieuwe wereld als je er ’s nachts naar toe gaat en het onderwaterleven met je duiklamp beschijnt. Het toneel verandert zodra de dieren die je overdag ziet zich terugtrekken en plaatsmaken voor het nachtleven. 

Mocht je je afvragen wat er zoal onder water gebeurt als de zon eenmaal onder is, schrijf je dan in voor de PADI Night Diver Specialty-cursus (nachtduiken).

De verleiding van de diepte. Er is iets spannends, opwindends en mysterieus aan het verkennen van diep gelegen duikstekken. Soms is het een wrak op een diepte van meer dan 18 meter/60 voet dat je aantrekt, of een hele grote waaierkoraal of spons op de dieper gelegen delen van een rifwand.

Wat het ook is, als je met een goed gevoel vol zelfvertrouwen naar een diepte wil duiken van maximaal 40 meter/130 voet, dan moet je de PADI Deep Diver Specialty-cursus volgen.

Enriched Air Diver

De PADI Enriched Air Diver-cursus is de meest populaire specialty-duikcursus van PADI. Waarom? Omdat duiken met verrijkte lucht nitrox je langere nultijden biedt, vooral bij herhalingsduiken.

Als langer onder water blijven en een minder lang oppervlakteinterval je als muziek in de oren klinkt, twijfel dan niet en word enriched air diver.

Driftduiken

De PADI Drift Diver Specialty-cursus leert je hoe je kunt genieten van stroming door je simpel te laten meedrijven tijdens je duik in een rivier of in zee als daar stroming staat. Het voelt aan als vliegen – behalve dan dat je onder water van duikuitrusting gebruik maakt. Stromingsduiken kunnen erg ontspannend en tegelijkertijd erg opwindend zijn. 

Als dit leuk in de oren klinkt dan is de Drift Diver-cursus absoluut iets voor jou.